Potřebujete se pořídit nový oblek a už teď jste nervózní z toho, že se vám nepodaří najít ten pravý přímo pro vás? Nezoufejte, poradíme vám, jak si vybrat padnoucí oblek přímo pro vaši postavu. Koupit si ten správný oblek totiž nemusí být vůbec těžké, stačí jen při výběru dodržet několik jednoduchých pravidel.

1. Sako vám musí perfektně sednout na tělo - nesmí nikde vytvářet žádné ohyby či vlny, nemělo by ani nikde pnout. V pase vám tedy nesmí být příliš volné a přes hrudník by vám nemělo pnout. Zkoušejte tedy tak dlouho, dokud nenajdete vhodný střih právě pro váš typ postavy. A zapomeňte na to, že do saka zhubnete, nebo že si pod něj naopak vezmete vrstvu navíc, aby vám nebylo velké.

2. Rukávy saka by měly lehce přesahovat zápěstní kloub a zároveň by zpod saka měl vykukovat alespoň 1 centimetr košile. Znovu tedy platí, že je důležité, abyste si našli střih, který je vhodný pro vás - jen změnit velikost často nestačí.

3. A nezapomínejme, že jsou součástí obleku i kalhoty. U výběru padnoucích kalhot si stačí pamatovat, že by délka nohavic měla být taková, aby na botách nohavice vytvořily na přední straně pouze jeden záhyb. Vybírejte tedy nejen správnou velikost, ale i délku. Nebo si případně kalhoty nechte zkrátit.

K obleku taky patří vhodně zvolená košile a doplňky. Především u ponožek si dejte pozor, měly by ladit s barvou saka, a stejně tak boty by se měly hodit k opasku.

Doufáme, že si po přečtení dokážete bez zbytečného stresu vybrat padnoucí oblek. Pokud byste si přece jen nebyli jistí, vždy vám s výběrem rádi poradíme přímo v jedné z našich kamenných prodejen nebo online na chatu.

Vaše Móda Prostějov