Chystáte se letos na svatbu a nevíte, co si vzít na sebe? Poradíme vám, jak na výběr oblečení tak, abyste svým outfitem uctili ženicha a nevěstu a zároveň si celý den užili a cítili se skvěle.

Při výběru vhodného oblečení na svatbu je nejdůležitější dress code. Pokud vám tedy s pozvánkou dorazily i instrukce, jaký typ nebo barvu oděvu máte zvolit, respektujte ho. Uctíte tím novomanžele při jejich nejkrásnějším dni. V rámci daného dress codu se ale vaší kreativitě a vkusu meze nekladou, pojďme se tedy podívat na to, jak vhodně zvolit outfit na svatbu.

Pánové mají výběr zdánlivě jednodušší. Na svatbu patří pánský oblek, v létě pak případně elegantní pánská obleková vesta. Při výběru vhodného obleku či vesty si dávejte pozor především na velikost, střih a materiál. Ty vám zaručí skvělý vzhled a zároveň pohodlí po celý den. Barva může záviset na dress codu, pokud ale není stanovená, můžete se barevně sladit s partnerkou - ať už barvou celého obleku či košile, nebo doplňků jako jsou kravata, manžetové knoflíčky, klopy či ponožky. Myslete také na to, že oblek a doplňky pro svědka dost možná pomáhá vybírat ženich tak, aby spolu oba muži ladili.

Ženy čeká podstatně náročnější výběr, samozřejmě ale velmi příjemný. Stejně jako u svědka, i šaty pro svědkyni pravděpodobně pomůže vybírat nevěsta. A to platí i pro družičky. Existuje nepřeberné množství dámských šatů, které se hodí na svatbu, a tak si výběr samotný náležitě užijte. Na letní svatbu se perfektně hodí jak společenské šaty, tak vzdušné letní. Nebojte se barev a vzorů, vyhýbejte se pouze bílé, černé a sytě rudé. Jinak se ale vzorům a barevným kombinacím meze nekladou. Při nákupu vhodných šatů na svatbu myslete na to, že v daném outfitu budete celý den. Kvalita šatů je tedy stěžejní. Pro letní svatbu doporučujeme bavlněné, lněné, saténové nebo viskózové šaty. Pak už se jen zaměřte na střih, ve kterém se budete cítit skvěle a celodenní oslavu si užijete.

Pokud se v šatech z jakéhokoli důvodu necítíte dobře, můžete na svatbu zvolit i společenský kostýmek, nebo třeba společenské volné kalhoty a halenku. Zároveň je potřeba myslet na případ, že bude v den svatby chladno. V tom případě doporučujeme zaměřit se na výběr lehkého dámského kabátku, nejlépe v krémových barvách, které se hodí téměř ke každým šatům či kalhotám. Pánům pravděpodobně bude stačit sako, případně lehký pánský kabát.

Pokud potřebujete pánský oblek či kabát na svatbu, stavte se v jedné z našich kamenných prodejen. Dámské oblečení vybírejte a objednávejte na našem e-shopu.

Přejeme příjemnou svatební sezónu.
Vaše Móda Prostějov